Ana Sayfa > Okulumuz Hakkında

Fatma-Nuri Erkan Bilim ve Sanat Merkezi

Telefon : 04642261674
Belgegeçer : 04642261674
Eposta Göndermek için tıklayınız
WEB https://fatmanurierkanbilsem.meb.k12.tr
Adres : Engindere Mahallesi, Menderes Bulvarı No175, Merkez/RİZE
VİZYON : Özel yeteneğin her türlüsünün etkili bir şekilde açığa çıkarıldığı ve yeteneklerin gelişiminin desteklenerek tüm yeteneklerin değerlendirildiği model bir merkez olmaktır.
MİSYON : Örgün eğitime devam eden özel yetenekli öğrencilere; farklılıklarına uygun, yetenek ve yaratıcılıklarını açığa çıkarıp geliştirecek özel eğitim programlarıyla; destek eğitimi sağlamaktır.
BAŞARILAR : 2013 yılında "Hayvan Hakları Müzesi" projesi ile 9. SOBİO Ulusal Sosyal Bilimler Olimpiyatında gümüş madalya kazanmıştır. 2013 yılında, sanat eğitimini özendirmek amacıyla ilkokul ve ortaokullar arasında düzenlenen 7. Ulusal Sanat Eğitimi, Proje, Tasarım Olimpiyatında (SEPTO) rekreasyon, resim ve müzik/piyano dallarında 4 proje ile finallere kalmayı başarmış, finalde elenmiştir. 2014 yılında Ulusal Sosyal Bilimler Olimpiyatında (SOBİO) İngilizce ve Sosyal Bilgiler alanında iki projeyle finallere kalmayı başarmış, finalde elenmiştir. Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesince düzenlenen 1.Ulusal Çocuk Kongresine 1 öğrenci bildirisi, Bursa Kamil Tolon Bilim ve Sanat Merkezince düzenlenen 2.Ulusal Çocuk Kongresine 2 öğrenci bildirisi ile katılmış; 12-13 Haziran 2014 tarihlerinde Rize’de düzenlenen 3.Ulusal Çocuk Kongresine 15 öğrenci bildirisi ile ev sahipliği yapmıştır. İzmir Narlıdere Sıdıka Akdemir Bilim ve Sanat Merkezince düzenlenen 4.Ulusal Çocuk Kongresine 4 öğrenci bildirisi ile katılmıştır. 2015 yılında düzenlenen 4.Ulusal Özel Yetenekliler Robot Yarışmasında teşvik ödülü,Ulusal Karikatür Olimpiyatında jüri özel ödülü almıştır. 2015 yılında düzenlenen Ulusal RESFEBE Yarışmasında Türkiye ikincisi olmuştur.

Öğretmen :23
Öğrenci :357
Derslik :10
Atölye-İşlik :1
Konferans Salonu :1
Fizik Laboratuvarı :3
BT Sınıfı :1
Müzik Sınıfı :1
Resim Sınıfı :2
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :1864
Öğretim Şekli :Hafta içi akşam ve cumartesi
Saatler : Hafta İçi Akşam 16:30-19:40 Cumartesi 09:00-15:55
Bağlantı : Metro Ethernet
Yabancı Dil : İngilizce
Isınma : Doğalgaz Kalorifer
Servis : Merkez ilçe ve Ardeşen,Pazar,Çayeli ilçelerinden birer adet ücretli servis bulunmaktadır.
Ulaşım : Şehir içi dolmuşlar,belediye otobüsleri ve taksi ile sürekli ulaşım mevcuttur.
Yerleşim Yeri : Rize Merkez Engindere Mahallesi
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İl merkezine 4 km
Kontenjan Bilgileri : -
Taban-Tavan Puan Bilgileri : -
Okulun Sınav Başarı Durumu : -
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : -
Sportif Etkinlikler : -
Bilimsel Etkinlikler : Çeşitli konularda konferans,söyleşi ve seminerler organize edilmektedir. Ulusal Çocuk ve Gençlik Kongrelerine bilimsel bildiriler hazırlanmaktadır. Ulusal bilim olimpiyatları ve yarışmaları projeler hazırlanmaktadır.
Proje Çalışmaları : TÜBİTAK 4004,4006 ve 4007 programları kapsamında proje çalışmaları yürütülmektedir. Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı(DOKA) Teknik Destek programı kapsamında proje çalışmaları yürütülmektedir.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : Erasmus+ KA1 (Bireylerin Öğrenme Hareketliliği) ve KA2 (Stratejik Okul Ortaklıkları) kapsamında proje çalışmaları yürütülmektedir.
Diğer Hususlar : https://www.facebook.com/RizeBilsem
Yazdır :